År 9 Mälarhöjdens skola

Vecka 40 och 41 – Kom ihåg – 7A

Onsdag 2/10:

Torsdag 3/10:

Fredag 4/10: Matematikläxa nr.15, även utdelad på stencil; tyska läxa; franska läxa  , spanskaläxa, engelskaläxa. NO-läxa

Måndag 7/10:

Tisdag 8/10:  Fortsätta förbereda sitt utvecklingssamtal på sval-timmen. Dennis vikarie Åsa på KTH!

Onsdag 9/10: Ingen SVAL-lektion, sovmorgon till 9:05! Matematikprov, huvudräkningsdelen kap.1 + 4

Torsdag 10/10:

Fredag 11/10: OBS!! Börjar 8.30  Matematikprov, problemlösningsdelen kap.1 + 4, spanskaläxa

Hur är det i klassen!?

Bra tycker jag. Genom att vi har lyft frågan om killar/tjejer och att våra tjejer behöver ta mer plats så tycker jag att vi kommit en bit på väg. Vi har haft ett tillfälle med kill/tjejgrupp där killarna hade ett bra förslag på klassrumsplacering samt bra diskussioner. Vi placerar eleverna i klassrummet, fördelar ordet, prövar varannan kille/tjej, prövar appen names in a hat, tjejerna har bowlat, vi sitter blandat, positiv förstärking och har kul tillsammans. Idag hade vi lite fredagsmusik på matten, fröken valde musik! Det som fungerar bäst är trots allt elevernas egna förslag på åtgärder! jag måste också tillägga att jag under mina 18 år i läraryrket inte haft en sådan duktig klass! Det kan också påverka talutrymmet och många av killarna vill verkligen visa allt de kan! Tjejerna är lika duktiga så nu gäller det att vi fortsätter att jobba på tillsammans.

Trevlig helg! Fortsättning följer…mvh Åsa

Föregående